paznokcie

paznokcie

Postprzez kobieta50 » Pt paź 27, 2017 09:15

Jakie kosmetyki do pielęgnacji zniszczonych paznokci polecacie?
kobieta50

Postprzez » Pt paź 27, 2017 09:15

Re: paznokcie

Postprzez Gabriela » Pt paź 27, 2017 09:21

Ja też kiedyś miałam problem z zniszczonymi i łamiącymi się paznokciami. Ciągle ukrywałam dłonie, bo wstydziłam się swoich "ogryzków". Na szczęście to już jest przeszłość. Wszystko się zmieniło od czasu, kiedy zaczęłam używać Tynktury regeneracyjnej firmy Unguisan. Moje paznokcie nareszcie są twarde i mocne. Niestety te kosmetyki nie są dostępne w drogeriach i aptekach. Ja ten preparat kupiłam w https://www.callusan.sklep.pl/k/6/unguisan .
Gabriela

Postprzez jjusti18 » Śr sty 10, 2018 04:35

Ja mam kiepskie paznokcie dlatego ratuję się jeszcze tipsami. Niestety największym problem dla mnie jest czas kiedy mam już widoczny odrost paznokcia. Chciałabym wtedy ściągnąć je, chociaż nie wiem jak to zrobić. Ostatnio trafiłam na taki artykuł http://www.cristals.pl/jak-zdjac-tipsy/ na pierwszy rzut oka wpadły mi tam pewne sposoby dotyczące ściągania tipsów. Muszę się bliżej zapoznać z nim, może tutaj znajdę rozwiązanie.
jjusti18

Postprzez misia8603 » Cz lut 15, 2018 16:07

Moja koleżanka miała bardzo zniszczone paznokcie i pomogła jej ta odżywka: http://goldenrose.pl/produkty/paznokcie ... -rose.html . Odkąd pamiętam, zawsze miała problem z zapuszczeniem paznokci, a jak zaczęła sama robić hybrydy i je sobie zdejmować, to już w ogóle tragedia. Myślałam, że nic jej nie jest w stanie na te paznokcie pomóc, ale ta odżywka dała radę.
misia8603

Postprzez malutka » So mar 10, 2018 06:22

Paznokcie to dla mnie mały pikuś, jestem kosmetyczką już od wielu lat do tego mam dyplom z medycyny estetycznej. Często swoim paznokciom robię manicure japoński, jest świetny na łamliwe paznokcie i w ogóle .. Nie mam co narzekać, biznes się kręci, klienci zadowoleni, pracownica też się słucha. Jedynie co, to zepsuło mi się urządzenie do kriolipolizy , ale to w marcu kupię nowe i po problemie. Lubię to co robię, a to najważniejsze.
malutka

Postprzez Gabi » So mar 10, 2018 18:42

Mi pomogła pierwsza lepsza odżywka z drogerii. Zawsze przed pomalowaniem paznokci lakierem, najpierw maluję je właśnie bezbarwną odżywką. Teraz już mam dość mocne paznokcie i lubię je malować w ciekawy sposób. Kiedyś chodziłam do manicurzystki, ale teraz po prostu kupuję akcesoria, lakiery i ozdoby w necie (https://www.cocolita.pl/akcesoria-do-manicure/indigo-efekt-syrenki-roz) i kombinuję samodzielnie. Potrafię się przy tym naprawdę odprężyć.
Gabi

Postprzez 44kolos44 » So wrz 08, 2018 06:26

Ja wam bardzo polecam ciekawą markę jaką jest SOSU. Jest to porducent który pewnym krokiem wchodzi na nasz rynek kosmetyczny, i trzeba przyznać że robi to w bardzo skuteczny sposób. Są to kosmetyki o naturalnym składzie o bardzo trwałym działaniu. Warto sie zainteresować tym produktem.
44kolos44

Postprzez jolajola » Pt wrz 28, 2018 08:27

mi pomoglo jedzenie owocow i warzyw i nacieranie ich olejkiem rycynowym. urosly mocniejsze. rosly wolniej, ale za to byly twarde. :P
jolajola

Postprzez Paznokietka » So wrz 29, 2018 16:49

Moje paznokcie niestety mają skłonność do grzybic. Ciągle coś łapię. Umiem to skrzętnie wyleczyć, ale chciałabym coś, co będzie zapobiegać. Szukam informacji i wyskoczyło mi, że często kobiety z podobnym problemem kupują Stepper lakier do paznokci - apteka internetowa Wapteka . Czy polecacie go również? Jaką ma skuteczność, jeśli chodzi o ochronę paznokci przed grzybicą?
Paznokietka

Postprzez roket » Wt paź 30, 2018 10:26

A czemu masz takie zniszczone paznokcie? Może zmień dietę? Mi paznokcie wzmocniły się poprzez regularne chodzenie na manicure i lakier hybrydowy. Płytka się zregenerowała, została utwardzona przez lakier. Paznokcie wyglądają świetnie. A do tego zawsze można zaszaleć przy stylizacji - efekt holo, ozdoby opalizujące, cyrkonie - w zasadzie tylko wyobraźnia jest tu ograniczeniem. A o dłonie trzeba dbać. To nasza wizytówka.
roket

Postprzez » Wt paź 30, 2018 10:26

Następna strona

Powrót do Moda i uroda