Maseczki/ kronawirus

Maseczki/ kronawirus

Postprzez lexa » Cz kwi 23, 2020 15:38

Hej.
Jak sobie radzicie w tym trudnym okresie? Teraz w dobie pandemii każdy z nas nie tylko powinien zdrowo się odżywiać, odpowiednio o siebie dbać. Najważniejsza jest dobra ochrona przed panującym wirusem. Dlatego takie artykuły jak maseczki ochronne jednorazowe stanowią tutaj całe sedno. Już w wielu krajach noszenie maseczki jest obowiązkiem, a za złamanie tej reguły płaci się niezły mandat, tak jak u nas. A wy jak sobie radzicie?
lexa

Postprzez » Cz kwi 23, 2020 15:38

Re: Maseczki/ kronawirus

Postprzez Magdziara » Pt kwi 24, 2020 08:03

Moim zdaniem maseczki to jedno, ale jeśli np w zakładzie pracy gdzie nie ma możliwości pracy zdalnej, to warto wprowadzić także jakieś sposoby sprawdzania, czy przypadkiem nie roznosi się bezobjawowo wirus - a najlepiej do tego zastosować szybkie testy na covid kasetowe, wystarczy ukłucie w palec, umieszczenie próbki na kasetce i w ciągu piętnastu minut jest wynik. To już taka wstępna diagnostyka. Lepiej wiedzieć wcześniej, niż po dwóch tygodniach zamykać produkcję...
Magdziara

Postprzez Kawiarniana » Cz maja 28, 2020 20:46

Za 2 dni ochronne maseczki na twarz maja zniknac powoli z twarzy Polakow. No nie do konca, bowiem nadal w miejscach publicznych trzeba bedzie je nosic, ale np idac samemu po chodniku - juz mozna maske zdjac. Wg mnie to dobre posuniecie - idzie lato, jest coraz cieplej - kto wytrzyma w maseczce tyle godzin?! Szczegolnie, jak beda upaly po 30-35C pewnie za kilka tygodni.
Sama nie lubie chodzic w masce, ale chodze - troszcze sie jednak o zdrowie swoje i swoich bliskich.
Ostatnio edytowano Śr cze 03, 2020 16:28 przez Kawiarniana, łącznie edytowano 1 raz
Kawiarniana

Postprzez Solarna » So cze 13, 2020 07:06

No i maski już będą niepotrzebne, jak tutaj nie widzieć teorii spiskowych ;)
Solarna

Postprzez Karolajn88 » So paź 10, 2020 15:03

Ja na przykład kupuję takie maseczki i rękawiczki. Na portalach często te ceny były bardzo wysokie. Szczególnie na samym początku. Teraz jest już lepiej, ale ja od początku kupowałam w tym sklepie, który mam już sprawdzony od dłuższego czasu. Niby teraz nie trzeba nosić maseczki, ale ja dla własnego zdrowia nadal w sklepach czy w większych skupiskach ludzi je używam. Do tego rękawiczki i czuje się bezpieczniej mając te dwie rzeczy przy sobie. :)
Karolajn88

Postprzez jankowska » Pt paź 23, 2020 14:41

Obowiązkowo noszę maseczkę, tak jak i utrzymuję dystans społeczny. Staram się po prostu pilnować na tyle jak tylko mogę. Wydaje mi się, że miałam jeszcze tego wirusa, a nawet jeśli to przechodziłam infekcję bezobjawowo. Ale ciekawości postanowiłam sprawdzić czy go miałam, dlatego postanowiłam sobie wykonać test na obecność przeciwciał przeciw SARS-CoV-2, powstających po kontakcie z tym wirusem. Laboratorium Diagnostyka https://diag.pl/sklep/pakiety/koronawir ... ilosciowo/ ma dobrą cenę za wykonanie takiego badania, dlatego je zakupiłam.
jankowska

Postprzez XcomLegend » Cz paź 29, 2020 10:01

Takie maseczki to jest wspaniała sprawa obecnie. Ja ubieram dwie na raz.
_______________________________-
Ekonomia, a pisanie magisterskich prac
XcomLegend

Postprzez LumpeksKomando » Wt lis 17, 2020 10:44

Te maseczki na koronawirusa to jest teraz konieczność! Tak ja to widzę obecnie!
_______________________-
https://wegait.pl/pozycjonowanie-sklepow-internetowych/
LumpeksKomando

Postprzez XcomLegend » Pn gru 07, 2020 15:47

Te maseczki są świetne. Uwielbiam codziennie korzystać z drogich, złotych masek.

Postprzez BenReed » Śr sty 06, 2021 09:44

Te maseczki to jest obecnie podstawa wszystkiego. Tak to widzę. Ten wirus zabija bez litości.

Postprzez » Śr sty 06, 2021 09:44

Następna strona

Powrót do Zdrowy styl życia i medycyna